dijous, 13 d’octubre del 2016

WEBQUEST

Hola, avui us parlaré sobre el WEBQÜEST!
El Webqüest segons la seva pàgina web és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

Per tant podem afegir que aquesta plataforma ajuda als docents a realitzar tota mena d’activitats didàctiques per poder realitzar, reforçar o ampliar les competències bàsiques o les altres activitats extretes del currículum. 

Un cop dintre de la pàgina de la Comunitat Catalana de Webquest podem trobar diferents funcions com: La portada, el què és, l’associació, qui són..


Quina aplicacions didàctiques i metodològiques té Webquest per al professorat d’Educació Infantil?

Per als professors i professores aquesta plataforma té moltes opcions per a poder desenvolupar o ampliar les activitats docents. La realització d’un webquest no és senzilla però un cop n’has fet un, pots tenir molta pràctica de seguida. Un exemple de webquest realitzat per un professor d’Educació Infantil seria fer un vídeo explicant la prehistòria. Els nens s’entretindrien molt mirant com les figuretes es mouen i els hi expliquen tota la seva vida. Aquest seria un exemple però en realitat aquesta plataforma et deixa realitzar tot tipus de vídeos interactius els quals als nois i noies els hi van molt bé.